2010. december 2.

Kellan Lutz Askmen interjú

Megvan az oka, amiért az Alkonyat 25 éves sztárját, Kellen Lutz-ot olyan gyakran fotózzák félmeztelenül. Vajon ki ne rohangálna félmeztelen felsőtesttel, ha az olyan tökéletesen ki lenne dolgozva, mint az övé? Na, nem mintha az Alkonyat: Napfogyatkozásban olyan sokat látnánk belőle. Emmett Cullen általában fel van öltözve, de tagadhatatlan, hogy harcos alkat. Emmett olyan vámpír, aki megvédi a többieket, ott van akkor is, amikor a Cullenek harcba szállnak a sötét teremtményekkel, akik Belláért (Kristen Stewart) jönnek.

Az Eclipse a legakciódúsabb a három Alkonyat-film közül: mind fizikailag, mind érzelmileg. Az Askmen erről beszélgetett Kellan Lutz-cal, amikor ő legutóbb megfordult Torontóban, és arról kérdezték őt, mi teszi az Alkonyatot ilyen pokolian népszerűvé.

1. kérdés:
AskMen: Úgy tűnik, az Alkonyatot látván mindenki újra tizenévesnek érzi magát. Hihetetlenül szenvedélyes.
Kellan Lutz: Az első rész egy az egyben Edwardról szól, és a szerelemnek erről a fajtájáról, Jacob pedig ott van a másodikban a vérfarkasokkal; a srác állandóan azzal jön, hogy „Gyerünk már, randizz velem! Randizzunk már!” Vajon Bella a jófiút vagy a rosszfiút választja majd? Ez egy nagyon remek szerelmi háromszög, egy olyan helyzet, amivel mindannyian találkozunk életünk különböző szakaszában.

2. kérdés:
AskMen: A sorozat megannyi nézőpontját megmutatja a szerelemnek, de ezt soha nem fogalmazza meg egyértelműen.
Kellan Lutz: Ez valóban nagyon különleges. A húgom most kezdi a középiskolát, és sokat tanult a történetből. Valóban megtanítja a leckét, hogy ne az anyukáknak és az apukáknak kelljen beszélni a méhecskékről és a virágokról. De rámutat arra is, hogy ki kell várni a megfelelő időt a szexre. Hogy higgyünk a szerelemben és a türelemben. Az egyes történetek egyre érettebben tárgyalják a különböző témákat.  Olyan jó látni, hogyan hat ez az emberekre. Még a Twilight anyukák is mind olyan szeleburdik lesznek, mint lánykorukban, amikor fülig szerelmesek és bizonytalanok voltak. Szóval nagyon klassz dolgot hozott létre Stephenie Meyer.

3. kérdés:
AskMen: Fizikailag is átalakultál, de még az is, ahogyan beszélsz. Teszel valamit azon kívül is, hogy elolvasod a forgatókönyvet, hogy jól alakítsd Emmett Cullen-t?
Kellan Lutz: Igen, megpróbálok valami mást csinálni a hangommal, hogy Emmetté váljak. Megvan a saját háttértörténetem, és nagyon jó, hogy ott van nekünk Stephenie – ő írja a világ legjobb háttértörténeteit. Olvastam különböző rajongói visszajelzéseket – ők olyan sokat tudnak az Alkonyatról. Én pedig eljátszom a nagy testvér szerepét, és bár nincs túl sok szerepem, de én is egyike vagyok a nyolcaknak, és én vagyok a bátyja az én ikertestvéreimnek, és olyan jó újra és újra eljátszani ezt. Ez nagyon klassz. Igazán szórakoztató.

4. kérdés:
AskMen: Ez igazán tudatos része a sagának, hogy Te és Taylor ilyen hihetetlenül nagydarabok és erősek vagytok. Hogyan hat ez a karaktereitek személyiségjegyeire?
Kellan Lutz: Ők azok, akik megvédik a többieket. Ez egy nehéz kérdés. Emmett természeténél fogva ilyen nagy – sokat kellett gyúrnom, hogy én is ilyen legyek. Sokszor a nagyobb darab emberek biztonsági okokból lesznek ilyen szuperóriásiak. De Taylor karakterével és az enyémmel nem ez a helyzet. Mi egyszerűen csak így születtünk, és van bennünk egy belső erő, ami által mi leszünk a védelmezők.

5. kérdés:
AskMen: Vicces, hogy nem lenne etikus úgy beszélni a nők testéről, ahogyan itt most a tietekről beszélgetünk.
Kellan Lutz: Ezt hogy érti?

6. kérdés:
AskMen: Nos, beszélgethetnénk arról, hogy egyes női filmsztároknak milyen fantasztikus teste van?
Kellan Lutz: A legjobb barátnőmmel, Ashley Green-nel készítettek egy interjút, ami nagyon kellemes csalódás volt számomra, mert annyira őszinte volt. Valaki megkérdezte tőle, hogy vigyáz-e arra, hogy vékony maradjon. Szerintem a mi szakmánkban amiatt van a legnagyobb felhajtás, hogy az embereknek alkalmazkodniuk kell egy bizonyos képhez. De Ashley így válaszolt: „Nem, szeretnék úgy kinézni, mint egy nő. Igyekszek izmosnak maradni, de nem akarok szupersovány lenni. Így szeretem a testem.” Én pedig azt gondoltam, hogy „Köszönöm, Istenem, hogy harcol a dologért!” Ez a szakma elég ingatag, és nagyon jó, ha az emberek vállalják magukat.

7. kérdés:
AskMen: Ezeket a kérdéseket már Te is megkaptad?
Kellan Lutz: Megkértek, hogy fogyjak le. És én megteszem, ha kérnek valamit, különben elveszíteném a munkámat, mert gimnazista szerepet játszok, 25 éves vagyok, és olyan színészekkel játszom, akik kisebbek nálam. Néha le kell fogynom, de legtöbbször szeretem, ha én vagyok a nagyfiú. Szeretnék olyan filmekben szerepelni, mint a The Machinist [A gépész] ez egy nagyon megdöbbentő film, de odaszögez a képernyő elé, és ez nagyon lenyűgöző.

8. kérdés:
AskMen: A Twilight-saga olyan lehetőség az életedben, ami 1 millióból 1 fiatal színésznek adatik meg. Egész biztosan elképzelhetetlenül hálás vagy érte a sorsnak.
Kellan Lutz: 1 milliárdból 1-nek. Én azelőtt is folyamatosan dolgoztam, és fogalmam nem volt róla, hogy milyen lesz ez a Twilight-saga. Oké, úgy voltam vele, hogy „Rendben. Megcsinálom.”, és szép lassan belekezdtem. Nem érdekel, hogy híres vagyok-e, és minden újságban benne legyek, „Nézd, csak, az ott Kellan!”

9. kérdés:
AskMen: Nos, ezzel elkéstél.
Kellan Lutz: Igen, tudom. Nincs is ezzel semmi gond. De soha nem akartam azt se, hogy paparazzik leskelődjenek a házam előtt, és tessék, most ott vannak. De akkor is ez határozottan olyan, mintha megnyertük volna a főnyereményt. Színészként az ember arra törekszik, hogy valami olyannak legyen a részese, mint az Alkonyat, és hogy ez az Alkonyat milyen, ez hihetetlen. És látom azt is, hogy a rajongókra milyen hatással van Taylor [Lautner] és Rob [Pattinson], és ilyenkor hálás vagyok érte, hogy én csak a harmadik vagyok a sorban.

10. kérdés:
Askmen: Milyen volt Brit Kolumbiai hegység távoli erdős területein dolgozni, ahol folyton sötét és ködös az idő?
Kellan Lutz: Imádtam. És megőrülök azért, hogy a szabadban lehessek. Szeretek kinn lenni a természetben, és különösen az első film forgatásakor – amikor eső és jégeső is nehezítette a munkát – állandóan le kellett állnunk, és újrakezdeni. Én világéletemben kinn voltam – az a gyerek voltam, aki nyitott szájjal próbálta elkapni a jeget, ha jégeső esett. Szóval nagyon klassz volt kinn lenni az erdőben.

11. kérdés:
AskMen: Mit fognak szólni a rajongóid, ha egyszer szembeszállsz az Emmett-képpel, és rosszfiút fogsz alakítani?
Kellan Lutz: A csajok imádják a rosszfiúkat. Én pedig nagyon válogatós vagyok, ami a karrieremet illeti. Szóval nagyon válogatós vagyok, ezért nem játszok el egy szerepet csak azért, mert az emberek szerint nekem átlagos srácot vagy szépfiút kellene alakítanom. Nagyon könnyű engem ezeknek elképzelni. Ezért fordulok szembe bizonyos szerepekkel. Imádok rossz fiúkat alakítani, akik mindig mindent megúsznak. Amikor kissrác voltam, azt tanultam a bátyáimtól, hogy egy kis mosolygással mindent meg lehet úszni.

Az emberek rajongók, és olyanok is vannak, akik nem szeretnek engem Emmett-ként. Ha tetszik valami, amit a szerepeimben csináltam, akkor köszönöm. Ha nem, nos, akkor köszönöm a véleményt. Megteszek minden tőlem telhetőt. Én nagyon örülök annak, ahogyan alakul a karrierem és mindenért nagyon hálás vagyok.

12. kérdés:
AskMen: Belegondoltál már valaha abba, hogy örökre megváltozott az életed? Most már örökké ismerni fogják az arcodat, most már mindig Kellan leszel.
Kellan Lutz: Ó, ez igazán kedves. Örülök, hogy ismerik a nevemet. Minden színész arról álmodik, hogy valami hasonlóban legyen része, és én igazán szerencsésnek mondhatom magam. Pusztán a jelenlétem által a rajongóim nevet és arcot társíthattak a karakterhez, és ezt imádom! Ez nagyon nagy megtiszteltetés!

13. kérdés:
AskMen: Nagyon jó, hogy ilyen ennyire szereted a munkádat!
Kellan Lutz: Igen, valóban az. Bár én a színészetet nem tekintem munkának. Ez számomra hobbi. És az nagyon klassz dolog, hogy ennyire izgatott vagyok a hobbim miatt!

14. kérdés:
AskMen: Szerinted a sorozatok a végtelenségig folytatódhatnak?
Kellan Lutz: Hát nem. Már megjelent az utolsó rész könyvváltozata, és hamarosan az utolsó filmet forgatjuk. De nagyszerű lenne, ha Stephenie folytatná. Szívesen olvasnék Emmett történetéről, mert az én karakterem nem kap olyan sok szerepet. De igyekszek kihasználni ennek minden előnyét, és ez lehetővé teszi számomra, hogy olyan filmekben is szerepeljek, ahol több, mint négy sornyi szövegem van. De nem tudom, meddig folytatódhat ez, mint például a Harry Potter, amely olyan sok könyvből áll. De Stephenie azt mondta, írt még ilyen kis kivonatokat, mint például a Midnight Sun. Azt nagyon élvezném. Igazán nagyon.

A cikk eredetije itt található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése