2012. szeptember 30.

Kellan Lutz a Tarzan meghallgatásáról

Na, ismét egy elmaradt cikk, és talán már látom a végét, de még mindig van elmaradásom. A következő cikk még mindig a rágós eseményen készült:

Azok a rajongók, akik amiatt aggódnak, hogy az Alkonyat: Hajnalhasadás 2. részében látják utoljára a szuper erős Kellan Lutz-ot a széles vásznon, majd csak most örülhetnek igazán. Amikor szeptember 19-én, az iD rágógumi piacra dobásának alkalmával beszélgettünk Kellan Lutz-cal, a színész megerősítette a Hollywood.com riporterének, hogy a korábban bejelentett Tarzan film munkálatai folyamatban vannak, és ez azt jelenti, hogy ezáltal esély nyílik számára, hogy eljátszhassa a klasszikus dzsungelhős figuráját.

Alkonyatbeli karakterével, Emmett Cullennel ellentétben Lutz Tarzanja számítógépanimált lesz, ugyanazzal a számítógépes technológiával keltik életre, mint a Gyűrűk urában szereplő Gollumot, a Polar Expresszt vagy Tintin kalandjait. 
- Ez olyasmi, mint amikor színházban szerepel az ember, szóval kifejezőnek kell lennie. - mondja Lutz. - A szokásos színészet során az ember lehet egy kicsit kifejezéstelenebb, az nem fog feltűnni. Itt hatásosabbnak kell lenned. Ki kell hoznod magadból a maximumot. Például ha egy krokodillal küzdök, meg kell ragadnom azt a kést és beledöfni, ahelyett, hogy valami gyors és követhetetlen mozdulatot tennék. 
A 3D-s számítógép animáció felgyorsítja a színészi előadást is. Lutz szerint ez olyan élmény, mint amikor "egyszerre hatvan kamerával vennének, vagyis, amikor az ember felvesz egy jelenetet, elég kétszer megcsinálnia, mivel már így is meglesz minden szögből."

Mivel Kellan szereti a magas technológiát igénylő színészkedést, nem úgy ment el Tarzan meghallgatására, hogy nem volt biztos abban, hogy szerepelni fog az egyrészes filmben, indákról-indákra szökellve, ez csak később vált biztossá.
- A meghallgatáson a Conan-parókám volt rajtam, mert ugyanakkor mentem el a Conan, a barbár meghallgatására is - mondja Lutz. - Szóval ott volt ez a paróka, amit ezért csináltattam, az vettem fel, és egy szál alsógatyában vonultam be a meghallgatásra. Csak a meghallgatás után mondták meg nekem, hogy animációs filmről van szó. 
Emiatt aztán az, hogy Kellan kigyúrta magát a szerep kedvéért, - hiszen ez az, amit elvárunk Tarzantól - nem fog látszani. 
- Azt mondták, "Igazából most le kellene fogynod, hogy beleférj a kezeslábasba [amit a felvételekhez használtak]" - mesélte Lutz.

Lutz tehát továbblépett, de még mindig örömmel beszél az Alkonyatban töltött időről. A többi stábtaghoz hasonlóan ő is szűkszavúan nyilatkozhat csak arról, mit láthatunk a Hajnalhasadás 2. részének fináléjában, arról azonban még nem beszélt korábban, hogyan töltötte az időt a forgatáson. Annak a jelenetnek a hatására, amikor az újszülött vámpír Bellával szkandermeccset játszanak, ő maga is hasonlóba kezdett.
- Amikor az ember a forgatáson van, könnyen elunhatja magát, szóval mindenkivel szkanderoztam, még Ashleyvel [Green] is. Sípcsonton rúgott, hogy le tudjon győzni. Nagyon jól szórakoztunk. Olyanok vagyunk, mint egy nagyon összetartó család. 
Kellan szavaiból pedig arra következtetünk, hogy mindenkit könnyedén legyőzött.


Ahogyan a legtöbb fiatal színész, Kellan is előre tekint a jövőbe. Egy vámpír és egy klasszikus irodalmi hős szerepének alakítása után a színész szuperhős-szerepekről álmodozik. 
- Szívesen eljátszanám Aquaman-t. Vagy Flasht. - mondja Lutz. - És őszintén szólva He-Mant is. Úgy nőttem fel, hogy nagyon szoros barátságban voltam He-Mannel. Vagy Aquamannel, mert nagyon szeretem a vizet. 
Bármelyik épp megfelelne az izmos színésznek, csak nem szabad megfeledkeznie arról, hogy utánanézzen, animációs filmről van-e szó, mielőtt kigyúrja magát a szerep kedvéért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése