2013. május 9.

Így váltak valóra Kellan Lutz álmai

Szolgálati közlemény:
Nem ígérek semmit az oldal újrakezdésével, folytatásával kapcsolatban, de próbáljuk meg. Meglátjuk. Mondjuk oké, most vannak frissek, de tartok tőle, ha megint pangás lesz, akkor nincs tovább...

**********

Fontos hónap a május Kellan Lutz számára, hiszen nem csak hogy két filmje (Java Heat és a Syrup) is megjelenik, de a színész keményen dolgozik a Tarzanon, Edgar Rice Burroughs klasszikus meséjének animációs filmváltozatán is.
Ezek mind Kellan pályafutásának részei, amely során legközelebb a Herkules 3D-s verziójában is láthatjuk majd [jövőre, címszerepben!]. Az ETOnline nemrégiben Kellannel beszélgetett ezekről a filmekről, arról, hogy mennyire megbízik a megérzéseiben, különösen, ha arról van szó, milyen munkákat vállaljon el.


Mi vonzott a Java Heat-ben?
A forgatókönyve. Szeretem az akciófilmeket, szeretem, ha megmutathatom a fizikumomat és szeretek hős lenni! De sok [akciófilm] nincs jól megírva, így aztán, amikor elolvastam a Java Heat forgatókönyvét, felkeltette az érdeklődésemet. Nagyon izgatott voltam, amiért Conor Allynnel [író/rendező] dolgozhattam együtt, akinek nagyon nagyszerű világos elképzelése volt a dolgokról. Ráadásul Indonéziában forgattunk, ahol előtte soha nem voltam még.

Hogy tetszett Indonézia?
Nagyon sokat dolgoztunk, de a filmünk 35 helyszínen lett lefogatva, szóval nagyon hálás voltam, amiért láthattam a vidéket is. Nagyon szép hely, azonban a szegénység látványa nagyon elborzasztott. Nagyon nehéz lehet nekik, mégis mindig ott a mosoly az arcukon még akkor is, ha csak nagyon kevesük van. De a kormányzat is nagyon nyitott volt irányunkban. Azt mondták, hogy "Össze akartok törni egy autót a mi utcáinkon? Rendben. Lezárjuk az utcákat [a kedvetekért]!"

Az akció valóban klassz a filmben - korábbi szerepeiddel összehasonlítva mennyire kellett fizikailag felkészülnöd a film forgatására?
Csináltam már néhány akciófilmet, de meg kell, hogy mondjam, mindig mosolyt csal az arcomra, ha eszembe jut a harcművészeti edzés vagy az, amikor megtanultam, hogyan kell használni egy szigonyt. De elkészíteni egy filmet, ahol tényleges robbanások vannak, vagy amikor tűzzselét kensz magadra, és érzed, hogy lángol az egész tested, miközben lövöldözöl, az valami hihetetlen. Mindennek, amit megtanulok egy film készítése során, hasznát veszem a következő alkalommal. A Gyilkos megszállásban például megtanultam, hogy a katonáknak be kell fűzniük a cipőfűzőt a bakancsukba, mert különben balhé lehet belőle. A bátyám a hadseregnél szolgál, így, amikor azt mondja, hogy "Láttam, hogy befűzted a cipődet rendeset, szép munka volt, Tesó", akkor az jól esik. Egy átlag nézőnek ez lehet, hogy nem tűnik fel, de én szeretek mindent megtenni egy szerep kedvéért, én akkor érzem jól magam, még akkor is, ha senki nem veszi észre. Ez a tanulás az egyik legnagyszerűbb dolog minden egyes új szerep alkalmával. És minden egyes új karakterbe beleépítem a korábban tanultakat.

A Syrup arról szól, hogyan kell eladni egy terméket. Ha a karrieredről van szó, mit gondolsz, mit jelent egy-egy szerep a karriered egészét tekintve?
Én nagyon gyakorlatiasan gondolkodom a karrieremről. Szerintem én több forgatókönyvet elolvasok, mint bárki más a csapatomban, mert én minden egyes szerepbe szívemet-lelkemet szeretném beleadni. Az Alkonyat nagyon hálás szerep volt számomra, mert nagyon sok ajtót kinyitott előttem, nagyon sok forgatókönyvet elolvashattam annak köszönhetően. De én nem a pénz miatt vállalok el egy szerepet vagy azért, mert valaki azt mondja, hogy attól majd milyen ismert leszek. Engem ezek nem érdekelnek. Én örülök, hogy ilyen válogatós típus vagyok ugyanakkor türelmes is. Az a helyzet, hogy nagyon nehéz nemet mondani egy munkára, amikor a csapatom azt mondja, milyen nagyszerű független filmről van szó, ami egyensúlyt képez majd az akciófilmjeimmel, de én csak a szívemre hallgathatok. Nehéz, amikor az embernek nincs munkája, és vár mondjuk egy évig, ahogyan azt tettem a Tarzan esetében, majd még egy évet, mint most a Herkules előtt, de nekem jobb, ha nap végén úgy érzem, nekem van igazam. Az élet túl rövid, én pedig tényleg szeretném élvezni, amit csinálok, különben az egésznek semmi értelme. Ez ilyen egyszerű.

A Tarzanban és a Herkulesben mi tetszett?
Az, hogy ők ikonok, és gyerekkoromban ők voltak azok a hősök, ami én is lenni akartam. Arizónában, középső gyerekként nőttem fel, és megalkottam a magam fantáziavilágát. Persze szerettem a Marvelt és DC-t is, de fiatalon nem igazán olvastam képregényeket. Szeretem az állatokat, úgyhogy Tarzan és az ő állatai, vagy Herkules és az ő oroszlánja, vagy Maugli a Dzsungel könyvében - nos, ők azok a srácok, akik igazán közel álltak hozzám gyerekkoromban.

A Tarzan volt az első tapasztalatod az animációs filmek világában. Milyen élményt jelentett ez számodra?
Nos, ami azt illeti, elég érdekes volt. Az ember felvesz egy kezeslábast, ami tele van bogyókkal, semmi smink vagy frizura, viszont 60 kamera vesz körül, és veszi fel minden egyes mozdulatomat. Olyan, mint egy forgószínpad, kivéve, amikor az ember köteleken lóg, amelyekből lesznek az indák, vagy amikor egy játék krokodillal küzd, aminek alapján az igazit modellezik. Az embernek egy az egyben el kell képzelnie mindent maga körül, ami ugyanaz, amit gyerekként is tettünk. Szóval jó buli.

És mi tetszett a Herkules alakításában?
Herkules, legalábbis, ahogyan mi ábrázoljuk őt, nagyon emberi. Gyötrelmeken megy keresztül, kétségei lesznek, magányos, vágyakozik, szerelmes, összetörik a szíve, és ezek mind esendő emberi tulajdonságok. De még ha ez a forgatókönyv egy teljesen új karaktert is mutat be, akkor is el akartam játszani, mert elképesztően emberien van ábrázolva. De az a tény, hogy ő egy ikon, nagyon sokat jelent a bennem lakozó gyereknek, amitől nagyon odáig vagyok. Úgy értem, ez a szerep is jól bizonyítja, hogy az álmok valóra válhatnak. 
Forrás: ETOnline

2 megjegyzés:

 1. Lehet, hogy most nem leszek népszerű, de engem a Java Heat annyira nem nyűgözött le... Kellan jó is volt benne, csak valahogy a sztori nem fogott meg annyira. A trailer alapján többet vártam. Egyébként volt benne egy jó poén, amin akkorát szakadtam :D Amikor Kellan a piacon van a DVD standnál, és mondják neki, hogy Twilight, Twilight XD

  A Syrup nem hangzik rosszul. Ez az a film, amikor öltönyös képeket láttunk Kellanról, ugye?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Őszintén szólva én még mindig nem tudtam rávenni magam, hogy letöltsem és megnézzem a filmet. :/ Nyáron azért ennél motiváltabb leszek :)

   Törlés