2011. szeptember 26.

Interjúrészlet Max Berryvel, Kellan új filmjének, a Syrupnak a szerzőjével

[Már megint azt hittem, hogy az egész cikk Kellanről szól, de nem, csak két kérdés, úgyhogy erőteljesen meghúztam az anyag hosszát. Viszont legalább a végére is értem még ma]

Az ausztrál szerző, Max Barry vállalati szatírák írására specializálódott.
Több sikertelen próbálkozás után most egyik könyvét végre meg is filmesítik. A Syrupnak nemrégiben fejezték be a forgatását New Yorkban, olyan fiatal hollywoodi sztárok főszereplésével, mint Amber Heard, Shiloh Fernandez és Kellan Lutz. A történet egy fiatal marketingszakemberről, Scatről (Fernandez), aki megpróbál valami nagyot alkotni az üdítőital iparban. Barryvel a könyvadaptációjáról beszéltünk, a forgatókönyvírás folyamatáról és egy olyan tökélyről, mint Kellan Lutz.

Nemrégiben New Yorkban voltál, a Syrup című könyvednek filmadaptációjának forgatásán. Meddig tartott a forgatás?
A Syrup forgatása öt hétig tartott, június elejétől július közepéig, ami alapvetően azért így történt, hogy legyen lehetőségünk Amber Hearddal forgatni. A készítők megszerezték a lányt, és alapvetően minden körülötte forgott. Szóval igen, mostanra leforgattuk a filmet.

Ha azt vesszük, hogy hányszor volt már szó arról, hogy megfilmesítik egy könyvedet, anélkül, hogy valóban végig is csinálták volna, elég hihetetlen látni, hogy végre meg is történik.
Az. Felkészültem a legjobbra és a legrosszabbra is, mivel az a tény, hogy valaki fogja a szövegeimet és a karaktereimet, aztán megpróbálja ezeket összerakni egy, az eredetitől eltérő módon, ebből sok rossz is kisülhet. De istenem, ez egy varázslat. […]

Kellan Lutz játssza az ázsiai karaktert, Sneaky Pete-et, ugye? Ez egy nagy lehetőség.
Az. A rendező felhívott ­– Skype-on – és azt mondta, hogy arra gondolt, hogy egy nem-ázsiai színészt választana ki Sneaky Pete szerepére, és megkérdezte, egyetértek-e vele. Az, hogy Kellan Lutz-ról volt szó, a lehetőség, hogy vele forgassunk, és hogy ő egy nagyon remek színész, rengeteg gondomat megoldotta a forgatókönyvírás során. A könyvben Sneaky Pete faji előítéleteket használ, hogy zavarba hozza az embereket, vagy hogy boldoguljon, de ez olyan eszköz, amit az ember vagy jól csinál, vagy úgy jön le, mintha rasszista volna.

És egyetértettél a készítőkkel Kellan kiválasztásával kapcsolatban?
Ó, igen. Csak egy kicsit láttam abból, amit ő csinált, de ő egy igen különleges ember. Úgy értem, elég nehéz elhinni, hogy ilyen létezik. Ő egy idealizált emberi alak, érted? Olyan, mintha akkor, amikor valaki feltalálta az embert, magát, Kellant faragta volna ki kőből. Amikor valaki ilyen mellett áll az ember, úgy érzi, mintha csak egy gyönge utánzata volna egy tökéletes műnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése