2011. július 25.

Halhatatlanok a Comic Con-on

A Halhatatlanok promotálási céljából Gianni Nunnari és Mark Canton producerek, Tarsem Singh rendező, a főszereplők közül pedig Henry Cavill, Luke Evans, Kellan Lutz, Freida Pinto és Stephen Dorff jelent meg a Comic Con-on szombaton. 

A panel egy új, 3D-s előzetes bemutatásával nyitott [amit nem nagyon találok egyelőre, ha lesz, persze linkelem], amely sokkal látványosabb, mint bármi, amit korábban láthattunk a filmből. Az elején John Hurt [idős Zeusz] elbeszélésében hallhatjuk az előzményeket az Istenek és Titánok háborújáról, amely a Titánok örök időkre történő bebörtönzésével végződött. A vérszomjas és hataloméhes Hüperion király, akit Mickey Rourke alakít, azonban felkészíti legyőzhetetlen hadseregét, hogy megszerezzenek egy fegyvert, amellyel kiszabadíthatják a Titánokat és segítségükkel leigázhatják az Isteneket. Az emberek dolgaiba azonban az Istenek nem avatkozgatnak bele, ezért ki kell választaniuk egy halandót, aki a segítségükre lehet. A választottjuk, az egyetlen aki képes lehet segíteni nekik, Thézeusz [Henry Cavill], akinek faluját maga Hüperion király csapatai rombolták porig. 
Ez az új előzetes nem csak látványosabb, mint a korábbi, hanem sötétebb és akciódúsabb is, nem beszélve arról, hogy már ezek a képsorok is jól jellemzik Tarsem Singh vizuális munkásságát, hiszen jól ötvöződnek benne festői stílusjegyek az akcióelemekkel.

A nap sztárja amúgy egyértelműen maga Singh volt, aki még a producerekkel is tréfálkozott, mondván, az ő ötlete volt, hogy fiatalok legyenek az Istenek, hisz ha valaki halhatatlan, akkor inkább szeretne fiatalnak látszani, és nem olyannak, mint az épp mellette ülő producer, Mark [Canton].

Ami Kellant illeti, szintén nagyon vicces kedvében lehetett. Amikor megkérdezték tőle, hogyan készült fel a szerepére és honnan szerzett inspirációt, azt válaszolta, hogy a Kis Hableány az egyik filmje és azt megnézte vagy 4-5 alkalommal, és több ízben úgy utalt karakterére, Poszeidónra (a Tengerek Istene), mint a "Nedvesség Istene."


A hölgyek körében egyébiránt Kellannek és Henry Cavillnek volt a legnagyobb sikere. 
Henry bevallotta, hogy igazából csak azért vállalta el a felkérést, mert szeretett volna egy projekten együtt dolgozni Tarsemmel. Amikor megkérdezték tőle, mi volt a legnehezebb a forgatás során: "Az, hogy mindig formában legyünk." - hangzott a válasz. - "Kivéve Kellannek. Ő mindig formában van."

Luke Evans-től megtudhattuk, hogy Zeusz szerepének alakítása nagy kihívás volt, hiszen Zeuszt mindig idős emberként jelenítették meg érettebb színészek, így számára nagy kihívás volt itt a fiatal Zeusz alakítása. 
Aztán itt is bejátszottak egy klipet - a hálás rajongótábor örömére kétszer is - amely azt bizonyította, hogy Evans fiatal kora ellenére is megőrzi Zeusz szerepének súlyát és karakterének karizmáját. 

Stephen Dorff is beszélt karakteréről, a rabszolga Stavros szerepéről, és elárulta, hogy a karakter [szexuálisan] vonzódik Freida Pinto karakteréhez [Phaedra]. Ő később nagy általánosságban annyit mond még el, hogy szeret nagyon különböző karaktereket játszani. 

Az egyetlen női főszereplő Freida Pinto is szólhatott pár szót, őt arról kérdezték, mit szeretett a legjobban a forgatás során: - Gyönyörködni a férfiakban. Máskor nem gyakran fordul elő, hogy a férfiak mind le vannak vetkőzve, míg a nők meg felöltözve maradhatnak.

A moderátor megkérdezte az egyik producert, Mark Cantont, hogy hogyan sikerült ilyen sok feltörekvő színészt összeszednie a filmhez. A producer azt válaszolta, hogy szerette volna elkerülni a már befutott szerencsétleneket és a jövőre szeretett volna koncentrálni. 
Ezzel együtt, amikor később ismét a rendező Tarsem Singh-et kérdezi egy rajongó, hogy miért csak bizonyos Isteneket jelenít meg a filmben, a válasza így hangzott: "Csak ennyi helyes fickót tudtunk összeszedni" 
:-)



A már előbb is emlegetett kétszer lejátszott klipben, amelyben a fiatal Zeuszt is láthattuk, a film csúcspontjához közeli jelenetet láthatunk, amelyben Poszeidón (!!) és a többi istenek csillogó arany páncélzatban szállnak szembe az elszabadult titánokkal. Más görög mondákat feldolgozó filmekkel ellentétben itt az istenek nem magasztosak, akik csak magasröptű párbeszédeket mondanak, hanem maguk is kiveszik részüket a harcból. És mindezt sem úgy, hogy villámokat bocsátanak az ellenségre a magasból, hanem maguk is láncokat, kardokat, szigonyokat ragadnak. Természetesen minden isten egyszer több titánnal küzd meg.

Mivel a film alkotói ugyanazok, akik a 300-at is gyártották, elkerülhetetlen a két film összehasonlítása, de a két film mindenképpen nagyon különböző lesz. Ennek egyik oka, hogy Tarsem Singh rendező stílusa is nagyon más, mint a 300-at rendező Zack Snyder-é. Másrészt a film 3D-ben is látható lesz majd. Egy rajongói kérdésre, miszerint mi a titka egy jó 3D-s film készítésének, Singh ezt válaszolta:
- Ha az ember valami ilyesmit csinál, akkor a 3D csak egy eszköz. Ha az ember készen áll rá, akkor meg tudja csinálni. Nekem pedig olyan a stílusom, amibe ez beleilleszkedik.

Nos, mindez biztatónak látszik, de majd kiderül, mennyien lesznek kíváncsiak a filmre, amelyet az USÁ-ban  2011. november 11-től, és valamikor nálunk is látható lesz!!

A film hivatalos oldala pedig itt: immortalsmovie.com

Források: 1  2  3 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése