2012. szeptember 2.

Documentjournal interjú és képek

A 27 éves észak-dakotai származású színész leginkább onnan ismert, hogy ő játssza Emmett Cullen szerepét az Alkonyatban - aki Robert Pattinson Edwardjának fogadott testvére - szabadidejét azzal tölti, hogy a Katrina-hurrikán által lerombolt házakat építi újra és ismertségét a Saving Innocence nevű jótékonysági szervezet javára használja fel, akik szexuálisan bántalmazott emberek életének megmentésében segédkeznek. 

Ezek elég komoly dolgok, ez volt az egyik oka annak, hogy kétszer is meggondolta, belemenjen-e az Alkonyat felhajtásába. És különben is, ez az egész nem nyűgözte le Kellan Lutz-ot.
- Nem tetszett a forgatókönyv - vallotta be, amikor nemrégiben egy zsúfolt Marina del Rey kávézóban beszélgetett a Document riporterével, miközben homok-szőke göndör hajára húzta baseball sapkáját, hogy névtelenségét megőrizhesse.
-Hogy lenne már ijesztő egy csillogó vámpír? - tette hozzá, csillogó kék szemével a lényegre tapintva. - Ennek semmi értelme. 

Hogy megértsük, miért döbbent meg annyira Emmett szerepe miatt, Lutz elmesélte, hogy akkoriban tért vissza a szegénység sújtotta Irakból, ahol az HBO az iraki háborúról szóló Generation Kill című sorozatát forgatta.
- Látja az ember ezeket a plakátokat, amelyeken vérben fürdő kislányok mondják, hogy 'Kérem, ne erőszakoljon meg. Nem én vagyok a gyógyír az AIDS-ére.', amikor látjuk, hogy az embereknek nincs vizük, és mocskos folyókban kell megfürödniük - mesélte. - Az alatt a projekt alatt öt évet öregedtem, és ezt tényleg őszintén mondom. 



Talán az, hogy Lutz érettebb lett, vezette ahhoz, hogy elfogadja a szerepet, amelyről kiderült, kitörést biztosíthat számára, eszközt adva kezébe, amellyel felhívhatja a figyelmet a Saving Innocence és a St. Bernard Project-re, amely jótékonysági szervezet New Orleans újjáépítésében segít. A színész létrehozott egy Twitter-fiókot is, hogy így is ismertethesse ezeket a problémákat.
- Volt olyan, amikor személyesen is részt vettem New Orleans-ban az építkezési munkálatokban, kiírtam Twitterre, és 50-en jelentek meg, hogy segítsenek a házépítésben. - mondta Lutz, aki első kézből ismeri a szegénység fogalmát.

Lutz szegénységben nőtt fel, édesanyja hat gyerekkel költözködött városról városra Észak-Dakotában, miközben kemény munkával kereste kenyerét, mire végül Arizonában telepedett le. 
- Anyukám nagyon sok nehézségen ment keresztül - mondta, miközben egy könnycsepp csillan meg a szemében. - Nagyon sok ember volt a templomokból, olyan emberek, akiket még csak nem is ismertünk, akik eljöttek, és kisegítettek minket ... nehéz idők voltak.


Lutz számára ezért a jótékonyság egyfajta törlesztés, de menekülést jelent a Hollywoodban jellemző nyomás alól is - szerelmi életéről pletykalapokban olvashat, ha pedig félmeztelenül fut a tengerparton, paparazzik dokumentálják minden lépését. 
- Tudod ez az ipar sokat kiszív az ember életéből - mondja Lutz, hozzátéve, hogy ő úgy birkózik meg ezzel, hogy állatmenhelyeken, klubokban tölti szabadidejét vagy egyszerűen lemegy egy nyilvános pályára és korárra dobál a srácokkal.
- Ettől olyan emberinek érzem magam. - mondja Lutz. - Tudod, mi egy nagyobb közösség része vagyunk, és gyűlölöm, amikor az emberek elhatárolódnak, és nem törekszenek arra, hogy jó legyen a közösségnek, - azzal például, hogy segítenek átvinni a táskáját egy idős hölgynek az út túloldalára, ami csak két másodpercet vesz el az ember napjából, vagy boldog születésnapot kívánnak egy rajongónak Twitteren. 


A rohanó tempó ellenére Lutz meglepően higgadt és nyugodt, ahogyan a Hollywooddal kapcsolatos észrevételeit és saját aktivitását taglalja. Lehet persze, hogy ez még az előző hétvége hatása, amikor a 78 éves portréművész Don Bachardy olyan kultúrikonokat rajzolt meg [rajta kívül], mint Katharine Hepburn és Gore Vidal.
- Teljesen újszerű élmény volt ott ülni mozdulatlanul. - mondta Lutz tágra nyílt szemekkel. - Nem nézegettem állandóan a mobilomat, olyan volt, mintha - nem átlényegültem volna, de - mintha hallucinációkat láttam volna, mert az ember csak ott ül, megvilágítja a fehér fény, és az embernek egy pillanatra be kell csukni a szemét, ami mégis olyan, mintha 10 percig tartana, majd kinyitja, és még mindig mozdulatlan. 



Lutz ismeri a festőállvány másik oldalát is. Miközben a világban utazik filmes munkái miatt, a színész gyakran fotóz le naplementéket, amelyet később vászonra visz, amelyet egyfajta mozaikként aztán az ágya feletti mennyezetre helyez. 

Az absztrakt formáknak és napsütötte színeknek ez a szeretete vezette el Lutz-ot az Abbot + Main-hez, ahol saját ruhakollekciója kényelmes hétköznapi viselet, amely a nevét Venicéről kapta, amelyet a színész egykor otthonának tekintett. 
- Sok szín onnan jön, amikor járom a várost és fotózok. - mondta Lutz, aki az Abbot + Main legutóbbi szeszélyes hangulatú reklámfilmjében Kate Upton szupermodellel szerepelt. - Elviszem sétálni a kutyáimat vagy gördeszkázok, és mindannyiszor ahányszor csak látom ezeket a színeket Venicében, különösen a kanálisok környékén, lefotózom, beviszem a tervező stúdióba és azon dolgozok, hogy létrehozzuk ezeket a színeket.
- Szeretnék igazán hűséges maradni Venicéhez, mert nagyon szeretem a várost. - tette hozzá. - Úgyhogy, amikor nem vagyok otthon, azt akarom érezni, amit otthon is, mert így azonnal otthon érzem magam. 


Megnyugtató érzés, hogy Lutz némi menedékhez juthat a következő hónapokban, amikor Tanzániába és Ugandába utazik, hogy non-profit szervezeteket támogasson, mert aztán vár rá a média a vihara, amikor novemberben megjelenik az Alkonyat: Hajnalhasadás, 2. része, az Alkonyat filmek utolsó darabja. 
Forrás: Documentjournal

8 megjegyzés:

  1. Szia!
    Bár az utolsó bejegyzésekre nem reagáltam azért én még itt vagyok!!!
    A mait viszont nagyon örülök, hogy lefordítottad, mert nekem voltak benne sötét foltok, arra meg nem volt időm, hogy utána nézzek annak amit nem értettem.
    Hát ez a "mi" emberünk igen sokoldalú, sőt talán túlságosan is eszményinek tűnik.
    Színész, jótékonykodik, tervez, fotóz, fest...
    Ha nem követném a blogod és még pár oldal segítségével az "életét" azt mondanám ilyen pasi nincs is. De így viszont csak elismerésem neki amiért ennyire emberi tudott maradni.
    (jó a cikkben az a könnycsepp megcsillan a szemében elég hihetetlen)
    Végülis egyetlen dolog van ami vele kapcsolatban nem jön be az pedig a Milánói divatszemlén látott nagybakötős-masnis ing. Az nagyon gáz volt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, igen, a könnycsepp nálam már a "nyálas" kategória.
      Mondjuk édesanyja nehézségeiről volt szó, akár lehetett is így. :/

      Én is sokat olvasok Kellanről, de én azt mondom, hogy egy nagyon jólelkű pasi, aki még jól is néz ki mellé. És kicsit sok körülötte a máz. Tudom én, hogy sok jótékonysági szervezetet támogat, és minden tiszteletem is ezért, de ezeket folyamatos jelleggel a többi melója mellett képtelenség csinálnia, kicsit "nagyobb ennek a füstje, mint a lángja" érzésem van. Ami nem jelenti azt, hogy nem csinálja okosan: lásd a Twitteres sztori, hogy miután kiírta a St. Bernard projektet, mentek 50-en segíteni, de szerintem a felszín alatt azért nem minden olyan fényes.

      És nagyon őszinte leszek: én kifejezetten nem kedvelem ezt a divat vonalat nála. Engem eleve nem köt le, és nem tesz jót neki, amikor elkezd divatbuzisan öltözködni. Meg hajat zselézni. Amit Te is mondtál.

      Szóval dögös a srác, meg aranyból van a lelke, de azért hiába fénylik, ő sem arany :) De azért szeretjük. :)

      Törlés
    2. Az elején még nem is volt rossz ez a divat diktátor irány, de az utóbbi időben átesett a ló túloldalára...
      Jobb lenne, ha teljes gőzzel a színészi pályafutására koncentrálna és látnánk tőle sok-sok jó filmet a jövőben :) Annyi oldalát megnézném még színészként :)

      Törlés
    3. Egyetértünk.
      Azon filóztam sokat, hogy vajon mit tud Liam Hemsworth, amit Kellan nem, amitől Liamnek már most 21 évesen szórják a jobbnál jobb szerepeket, Kellan meg miért csak kisebb filmekben szerepel az Alkonyaton kívül? Pedig szerintem nincs különbség a két srác között színészileg. Bár ennek megítéléséhez én nyilván kevés vagyok...

      Viszont örülök, hogy ide is visszataláltál :)

      Törlés
    4. Egyet értek az előttem szólókkal:
      Sok jó filmszerepet neki!!!
      És én is örülök, hogy megvagy EmmettfanÁgi :)

      Törlés
    5. Meg is voltam, csak festés, meg felújítás volt nálunk és 3 hétig nem volt netem... de cserébe tök szép lila színű lett a szobám :D Olyan csajos lila :)

      Törlés
    6. (Nekem az elmúlt hetekben a fürdőszobám lett lila, de olyan finoman lila, halvány orgonalila, erre azt mondja öcsém: Buzibárt csinálok a lakás(om)ból. :-D Pedig szerintem nem :)

      Törlés
  2. Nekem most a bordó a kedvencem. Ilyen a fal, az ágytakaró, a sötétítőfüggöny és az éjjeli lámpák. Nappaliba nem ajánlanám senkinek, de a hálómban szerintem rohadt jó!

    VálaszTörlés