2013. június 17.

Kellan Lutz Syrup-interjú

Bár van még néhány Java Heat interjú raktáron, most azonban megtöröm a sorozatot, mert egy olyat hozok, aminek inkább a Syrup a fő témája. Erről talán még kicsit kevesebbet hallottunk, és nem érezzük majd nagyon ismétlődőnek :)


Kellan Lutz gyorsan ismertté vált hollywood-i körökben, tekintve, hogy rengeteg akciófilmben szerepelt és vámpírt is alakított az elmúlt években. Az Alkonyatból leginkább Emmett Cullenként ismert színész most a marketingzseni Sneaky Pete szerepét játssza Aram Rappaport hamarosan bemutatásra kerülő filmjében, a Syrup-ban. 

A film középpontjában Pete lakó- és üzleti iskolatársa, Scat áll, aki egy egymillió dolláros energia ital beruházás ötletével áll elő, és bízza rá ezt egy marketing cégre. Scat-nek azonban hamarosan rá kell jönnie, hogy a marketing világában az a legnehezebb, hogy az ember felismerje, hogy kiben bízhat meg, és hogy az ember egyáltalán magában bízhat-e, ha nagy dologra adja a fejét.

Lutz egy olyan karaktert alakít, amely semelyik korábban általa játszotthoz nem hasonlít. Kezdésként Sneaky Pete marketing világban való megjelenése egyetlen dolgon múlik: azon döntésén, hogy soha nem szólal meg. Nem azért, mert nem tudna megszólalni, hanem mert úgy dönt, ez stílusának része lesz. Lutz-ot a szerepnek ez az aspektusa vonzotta a filmhez:

- Úgy éreztem, hogy az, hogy egy olyan karaktert alakítok, aki úgy dönt, hogy ravasz személyiségének kifejezéseképpen nem beszél, sokkal több színészetet igényel tőlem és azt, hogy az érzéseimet és érzelmeimet sokkal inkább az arckifejezésem és a gesztikuláció segítségével fejezzem ki - mondja Lutz. - Nem alkalmaztam túl összetett dolgot, de ... amint feltettem a napszemüvegemet ... magam voltam Sneaky Pete. 

Bár Pete és Scat lakótársak, ugyanakkor üzleti riválisok is, és azonnal nekivágnak a marketing világának, amint lehetőségük adódik. Hamar rájönnek, hogy ebben a kegyetlen világban nincsenek szabályok, ha a személyes kapcsolatokról van szó. Az érzések sérülnek, hidak égnek fel, és végül valaki győztessé válik. Szerencsére Lutz saját életében ilyesmi miatt nem kell aggódnia, de azért eljátszani jó móka volt.

- Én csak akkor versengek, ha gyúrunk a haverokkal, vagy ha szerencsejátékozom - egyébként mindenki más sikerének is örülök. - magyarázza. - Soha nem keseredek el, ha én nem kapok meg egy szerepet, míg egy barátom pedig igen. Ha valaki megszerez egy szerepet, amit én szeretnék, akkor úgy fogom fel, hogy ezt neki szánta a sors. Csak azt tudom, hogy dolgoztam rajta, megtettem érte mindent, amit tudtam, úgyhogy aztán inkább félreteszem, hogy versenybe szállhassak a következőért.

Lutz úgy kezdett a film forgatásába, hogy tudott már ezt-azt a marketing világáról: ez nagy segítség egy olyasvalaki számára, aki olyat alakít, aki megállja a helyét ebben a szakmában. 
- Támogattam már néhány hírességek által szervezett jótékonysági akciót, és részt vettem jó néhány modellkampányban ezelőtt, szóval határozottam láttam már, hogyan működik a reklámszakma, és tudom, hogy a szex-szel mindent el lehet adni. Azt a feltételezést is megértem, hogy az emberek szeretnék megszerezni, amijük nincs, és szeretnék azt, amik a hírességeknek megvannak. Véleményem szerint izgalmas látni, hogyan működik manapság a média, a marketing és a hírességek világa és mi az, amitől néhány márka a felszínen marad. Azért is szerettem eljátszani Sneaky Pete szerepét, mert láthattam, milyen, amikor az ész irányít, nem pedig az erő.

Természetesen ezelőtt Lutz élete sem csupán hírességek által szervezett jótékonysági akciókból és modellkampányokból állt. Mielőtt karrierje elindult volna, alkalmi munkákat kellett találnia, hogy megélhessen, akárcsak karaktere, Sneaky Pete. A film nyitójelenetében a két lakótárs űrlapokat tölt ki, hogy spermadonorok lehessenek. Lutz persze ettől szerencsésebb volt, de azért az élet olykor furcsa helyzetekbe sodorta. Egy ízben például félmeztelenül kellett állnia az Abercrombie & Fitch egyik üzletének bejáratánál, hogy üdvözölje a betérő vásárlókat. 

Lutz leginkább pozitív karaktereket alakít karrierje  során, ezúttal azonban Sneaky Pete-ként meg kellett tanulja, hogyan kezelje, ha ő a rossz fiú. A jövőben inkább olyan karaktereket keres, akiknek történetük van, amit el lehet mesélni. 
- Általában élvezem, amikor jófiút alakítok, hébe-hóba azonban jó buli eljátszani egy kis gonoszságot. - mondja. - Alapvetően olyan szerepeket keresek, akik valamiért megváltó erejűek, és valamiféle ívet ír le a történetük. Szeretem az olyan karaktereket, akiknek akadályokat kell leküzdenie, és szembe kell néznie félelmeivel. És azt is szeretem, ha szétrúghatom mások seggét.
Forrás: ScreenPicks

2 megjegyzés:

  1. Oké, a Herkulest azért jobban várom, de ez se semmi.
    Van egy jelenet, amiben szürke öltönyben, napszemüvegben vigyorog, az haláli jó. Az külön tetszik, hogy rossz fiút játszik. Az mondjuk, hogy rajta kívül szerepel még a filmben Amber Heard, akitől kiráz a hideg, és Shiloh Fernandez, akitől a trailerek alapján nem vagyok elragadtatva, nem fokozza a kedvemet, de azért ha valahol találtok hozzá egy torrentet sikítsatok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hűűű, és Shiloh Fernandezt a Lány és a Farkasban láttam, és húúúúú, nagyon-de-nagyon dögös volt. Valamiért nem mindig tudja hozni azt a karizmát, amit én ott láttam tőle, de annyira jó volt, hogy van egy jelenet, amitől még most is ráz a hideg, és amiért megint meg kell majd néznem azt a filmet. Jó is, hogy eszembe juttattad.

      Meg hogy előkerültél, mert már megint zárni készültem.
      Legalább a törzsgárda 3 embere ne hagyjon már cserben, na! :)

      Törlés