2012. november 16.

Kellan a Hajnalhasadás 2. részében

Aki kiírná magából Kellanről - és a filmről alkotott véleményét, nem szabok neki gátat. :)
Én is írok hamarosan :)

7 megjegyzés:

  1. 1. rész:


    Bajban vagyok.
    Nem tudom, hol kezdjem?!
    Hát talán az elején...

    Elkövettem pár hülyeséget életemben, ezek közé tartozik az is, hogy szerintem a fellelhető összes trailert megnéztem, sőt bevallom indulás előtt még kritikákat is olvastam, olyanoktól akik már látták. (A női kíváncsiság határtalan). Ennél fogva bevallom az elején egy kicsit unatkoztam. Oké, persze voltak azért újdonságok, de utólag elismerem, hogy tudatlanul kellett volna beülnöm a moziba. Illetve mégse, mert... na, erről majd később.

    Szóval a kezdés, hogy kiírták minden főbb szereplő nevét és az fehérről vörösre váltott (vagy fordítva? passz) tetszett, bár bevallom csak a sokadik után esett le, hogy ez Bella átváltozására utal.
    Az első nevetés megvolt amikor elkapta Edwardot, az a pofi amit ott vágott Rob haláli volt.
    Aztán padlót fogtam a babától. Oké, számítottam rá, hogy számítógépes, szerintem egy "igazi" csecsemővel is meg lehetett volna oldani. Olyan édes csöppségek vannak.
    Ja, igen, ha már egyszer trükk volt miért nem kapott hosszú hajat, mint a könyvben?

    A második nevetés akkor volt, amikor kivezette Jacobot. Az haláli egy jelenet. Bár Bella arckifejezése nem tetszett, nem tudom valahogy oké mérges és újszülött vámpír, de nekem nem volt elég vészjósló.

    A vámpírszex... hát, ha ez miatt rakták rá a 16-os karikát akkor kár volt!!! (Oké gondolom, hogy nem ez miatt)

    3. nevetés: Jacob levetkőzik Charlienek. Bill hatalmasat alakított.
    Az első apa-lánya találkozás és a baba bemutatása nem hagyott bennem mély nyomokat, megtörtént és kész.
    A szkander... bent hagyták ez csillagos 5-ös, de Emmett arckifejezése?!
    Aztán ugrás és jött Irina. Alapból utálom, mint karaktert is (és főleg, hogy Maggie Grace játssza, aki már a Lostban is idegesített.)

    A vámpírok begyűjtése viszont tetszett, de kicsit fennakadtam, bár olyan gyorsan történtek a dolgok, hogy lehet, hogy csak elnéztem valamit. Amikor Denaliban Tanya támadni akar Edward ellöki. Jön Kate aki megrázza Edyt, erre Bella kisegíti. Talán így van, márpedig, ha igen, akkor ugye világos, hogy Kate kis áramütése rá nem hat, ergo valahogy kivédi.
    De akkor miért csak jópár jelenet múlva nyögi be Elazar, hogy jé pajzs?!
    (Oké, nem kukacoskodok... :))

    Új emberkék: Benjamin szimpi, Garett csúcs, de a legjobbak mégis a ROMÁNOK!!! annyira jól hozzák a figurát, az a kicsit kárörvendő arckifejezés, a beszédük, egyszerűen imádom őket.

    Aztán nekem az is furi, illetve a könyvvel szemben nem tetszik, ahogy a J. Jenkses találkozót belerakták. A könyvben Bella jön rá arra mit miért tett Alice, itt meg J.J. azt mondta Jasper rendelte meg a papírokat. Az eredeti megoldás szimpatikusabb volt.
    Ja, és igen Alaister a könyvben csak lelép, mi a francnak kellett neki adni egy kis plusz szerepet? Bezzeg az ír klán és főleg Sioban teljesen kimaradt.
    Ja és ha már itt tartunk annak, hogy behozták a japán fiút, Teshiro? Toshira valami ilyen… na annak speciel semmi értelme nem volt.


    Aztán a nagy találkozó: Aro illetve a megszemélyesítője nagyon jól hozta a figurát, bár ott is hiányoltam, hogy a kíséret tagjairól, gondolok itt Renata-ra és Chelsea-re, semmi se mondtak. Az se jött be, hogy Edward egészen odament hozzájuk. Tökéletesen elég lett volna úgy, mint a könyvben, félút és ennyi. Ja és igen, itt nem mondták ki, hogy a vérfarkasok valójában alakváltók, pedig amikor a harc után Caius arra is hivatkozott jobb híján, hogy a Cullenek szövetséget kötöttek velük, éppen beillet volna a cselekménybe.

    VálaszTörlés
  2. 2. rész:


    Alice érkezte… hááát… Bellának elég sokára esett le, hogy a MOST neki szól.

    A harc... ez volt az, ami miatt örülök, hogy előre kutakodtam, mert a mellettem ülő barátnőm, és körülöttem jópáran, kis híján szívinfarktust kaptak amikor Aro letépte Carlisle fejét. De szuper volt. Mondjuk Bella pajzsának ábrázolásától nem voltam elájulva, és szerintem sokkal látványosabb lett volna, ha Alec füstös képességét itt mutatják be és nem előzőleg a sikátorban. Csak kapkodtam a fejem, iszonyat gyorsan történtek az események, hol itt hol ott halt meg valaki, Marcus a „Végre” megszólalásával mondjuk belopta magát a szívembe. Benjamin földrepesztése… kellett egy kis idő mire megértettem, hogy gyakorlatilag itt egészen a földmagig hasadtak a dolgok ezért van az, hogy a belelökött vámpírok nem tudnak visszajönni, mert ugye volt ott egy kis izzó. Láva? Tűz? Valami…
    Jane menekülése Alice elől 10 pontos. Az az arc…. És Aro kinyírása is, és Caiusé, hú az brutális volt, ahogy repedt a szájánál… meg … oké nem tudom sorban felidézni inkább hagyom.

    Lényeg a lényeg, én személy szerint most nem bánom, hogy ezt a kis plusz akciót bedobták.
    Nahuel viszont kicsit csalódás volt, volt egy kép a fejemben róla, és az nem egyezett meg a filmmel, de ez az én hibám. Viszont ugye kiderült, hogy Nessie is halhatatlan 

    Volt pár dolog még, ezek csak összevissza jutottak eszembe.
    Edward Jacobnak: Örülök, hogy te vagy neki. (Nessienek)
    Jacob Edwardnak: Szólíthatlak apának? 

    Garett Katenek: Ha ennek vége mindenhova követni foglak
    Kate: És ezt csak most mondod?

    Apropó nektek nem volt furcsa a karácsonyi jelenet. Charlie ölében Sue? És a nagy összejövetel, mármint, hogy Charlie Seat és Leah nevét is mondta, hogy menjenek ajándékokat bontani. És ha már ők ott voltak, és Jacob is, akkor Billy miért nem?
    Egyáltalán nekem az a jelenet, hogy Leah egy helyiségben két vámpírral balhé nélkül sántít. Oké, hogy nem is mutatták de ez valahogy…

    Ami a kedvencünket illeti: olvastam az origo-n egy filmkritikát, (fel is húztam magam rajta utólag) ahol az írta a kedves cikkíró, hogy Kellan Lutz minden jelenetében furcsán vigyorog. Ez pedig nem igaz. A szkanderesben az arcával úgy vagyok, mint te Ancsi a múltkori képeken a szájával… ha ez sokszor csinálja kiábrándulok.
    Viszont azzal, amikor Edward megkérdi tőle, hogy akarja-e kipróbálni Kate áramütéseit bízva abban, hogy Bella pajzsa megvédi, elégedett vagyok. Annak örülök, hogy végre láthattunk tőle és Rosalietól egy csókot, mert annak ellenére, hogy még Edward is utalt arra, hogy milyen „szenvedélyes” a párosuk szerintem valamennyi filmben elég lagymatag volt a kapcsolatuk.


    Oké, más most nem jut az eszembe, ennek oka hogy mozi után beiktatunk egy kis shoppingolást, aztán jött két-három ital nemrég a hazalátogatásom örömére… várom a Ti véleményeteket, szerintem arról még úgyis beugrik pár dolog.
    Meg úgyis meg akarom nézni mégegyszer…



    VálaszTörlés
  3. Elolvastam az írásod a Twinformon, mindjárt beugrott még pár dolog.
    1. Jaspert én is hiányoltam, a könyvben tetszett a jelenléte Bella "ébredésekor".
    2. Igen Alice és Jasper távozása miatti hangulat valóban kevés volt.
    3. a harccal kapcsolatban úgy látom nem egyezik a véleményünk, ízlések és pofonok.
    4. A rét jelenet... azt hogy felejthettem ki - tetszett, jó lezárás volt.

    5. Így utólag az jutott eszembe, Aro utalt valami olyanra, hogy most elmennek harc nélkül... hátha, talán egyszer Stephaniet megszállja az ihlet... igaz az már nem lesz ugyanaz, de azért nagy duzzogva megnézném. :)

    VálaszTörlés
  4. Bemásolom akkor ide is a Twinformba írt véleményemet:

    Na, én is túl vagyok az első BD 2-es moziélményen, és - váratlan módon - egészen elégedett vagyok az eredménnyel. Csak _azt_ a 10 percet tudnám feledni.

    Az eleje érdekes volt. Így utólag logikus, de ott és akkor inkább azt a szeptemberi hangulatot próbáltam volna keresni, ahol ott hagytuk Bellát, ébredezőben - tavaly ilyenkor. Viszont jó volt viszonthallani a New Moon dallamát, bár ez szintén nem sejtetett túl jót.

    Aztán a film első részében én is többször éreztem azt, amit itt többen írtatok, hogy leltárra készültek a jelenetek. Én szívesebben elmélyedtem volna a hangulatban, persze az az én sajátom, hogy szeretem a könyvben, amikor Bella felfedezi vámpír énjét. És kislányát. És ahogy kiteljesedik vámpírként. És ezt az egészet - ami tény, hogy egy békés, nem történik semmi rész (mondhatni), letudták kb fél órában. Én húztam volna még. Mondjuk _azzal_ a 10 perccel. :)

    Visszagondolva viszont keveselltem Jaspert. Én kifejezetten szerettem, ahogyan Bella mögött állt a könyvben, miközben Bella magára talál, itt meg sehol se volt. Csak úgy beolvadt a háttérbe. :(

    Persze a rég várt szkanderjelenetet Emmettel élveztem, amikor végre McKenzie Foyt láthattuk Renesmee szerepében, akkor nagyon aranyos volt, mondjuk viszonylag kevés állapotát láthattuk növekedésének: egyik jelenetben még baba volt, a másikban már kislány.

    Élveztem viszont a családi pillanatokat, én nem tudtam - és nem is akarok - elvonatkoztatni attól, hogy Kristen és Rob mennyire összeillik, és olyan kis helyesek voltak Foy-jal együtt hármasban.

    Jól esett, hogy élvezem az új vámpírok összegyűjtését, és egyáltalán az új vámpírokat. Arra számítottam, hogy tökre nem leszek képben, ki kicsoda, de nem így történt. Tökjó, hogy rengeteg anyagot: képet, interjúkat gyűjtöttetek, hogy őket is megismerhessük, ezért nagy-nagy köszönetemet szeretném kifejezni!!
    És amúgy tetszett, hogy jutott is idő ezeknek a vámpíroknak a megismerésére, nekem a könyvben egy hatalmas káosz volt, ki kicsoda is.

    Viszont abszolút nem közvetítettek érzéseket azzal kapcsolatban, hogy Alice és Jasper lelépett. Emlékszem, nekem a könyvben az egy megrázkódtatás volt. Nem ítéltem el őket, de iszonyatos volt a hiányuk. Itt meg nem. És nem éreztem azt sem, hogy megdöbbentek volna a szereplők vagy bármi. Pedig amikor alapvető szereplő tűnik el egy sorozatból, annak megrázkódtatónak kellene lennie, nem? Persze, lehet, az is belejátszott, hogy én tudtam, hogy Alice és Jasper visszajönnek. Nem tudom, de nekem hiányzott az érzés.

    Nekem el lehet adni a CGI-t. Meg a látványosságot. Így volt ez most is. Hátborzongató volt, ahogyan megjelent a Volturik túlereje a Cullenek maroknyi csapatával szemben.

    Nem tudok elmenni mellette, de csak röviden fogom kifejteni, mennyire nem szerettem Alice látomását. Nem azért, ami benne volt, nem azért, mert nem történik meg, hanem azért, mert nekem nem hiányzott a filmbe. Szóval ahelyett a 10 perc helyett én mást szívesebben láttam volna. Ez van. Mindegy. Azért egyetlen dolgot emelnék ki, ami tetszett: az, hogy érzelmeket láttam Jane arcán, és itt nem csak a döbbenetre gondolok, hanem elkeseredésre, amikor Alec is meghal.

    Bella erejének ábrázolása viszont kifejezetten tetszett. Én ezt nagyon vizuálisan képzeltem el a könyvben és szinte biztos voltam benne, hogy nem fog tetszeni. Lehet, épp azért tetszett, mert le is mondtam róla :) Alec erejének ábrázolása is találó, mert az a feketeség a veszélyességére/halálosságára utal.

    És a vége. Szép volt, hogy lezárták: ahogyan hazamennek a többi vámpírok, ahogyan Edward odaszól Jake-nek, hogy örül, hogy ott van Renesmee-nek, a rét. Azzal nem leptek meg, én számítottam rá, hogy ott lesz az a legvégső jelenet: odaillett.

    Két dolog még a filmmel kapcsolatban: egyik a zene, ami ezúttal is nagyon remek volt, és nagyon jó volt újra visszahallani az előző filmek témáit, mind a filmzenében mind a score-ban. A másik pedig a sok-sok vicces beszólás. Az nagyon jót tett neki. Imádtam :)

    Összefoglalva: én is méltó befejezésnek érzem. De akkor is az első film marad a kedvencem.

    VálaszTörlés
  5. És reagálok kicsit az írásodra :)

    Először is. Kellan szempontjából én annak örültem, hogy volt elég szerepe. Mint mellékszereplő, ok, hogy sokszor csak díszlet, de vele bőven nem bántak el úgy, mint Jasperrel. Ennek örülök. (Annak nem, hogy kevés Jasper volt.)

    - Nekem nem volt gondom a szkanderrel. Hát eltorzult a feje az erőlködéstől. Ennyi. Persze a végén vághatott volna valami durcás óvodás fejet esetleg. Lehet, ezért nem is olyan jó színész, mint mi azt szeretnénk, hogy legyen. Azért én szeretem.
    - Aztán: ott viszont, amikor a vámpírszex után másnap reggel megjelennek Ed-Bella (most majdnem azt írtam: reggelinél :-D) akkor tetszik, amilyen kis cinkos fejjel kérdezi, hogy na, mindent összetörtek-e :))) Az a jelenet szuper!!
    - Tetszett az is, ahogyan Bellával, Renesmeevel és Jake-kel odamegy a Volturikhoz védelmezni, de mit tehetett volna egyedül nemtomhány vámpír ellen?? De így vizuálisan jól nézett ki mögöttük.
    - A végén meg végre csak csókolózhattak egyet Rosalie-val :)

    És akkor a többi:
    - Igen, ezt súlyosan kihagytam, hogy amikor Jake elkezd vetkőzni, hogy átalakuljon, az nagyon vicces. Az a gondosság is, amivel nekiáll és Charlie reakciója is isssteni :)))

    - Vámpírszex: valóban semmi nem volt. És oké, nem is szex filmet megyünk nézni, de arányaiban a könyvben a második felében már többet megmutat, mi ezt az első könyvben kaptuk meg.

    - Baba: béna volt, de a hosszú haj az babáknál ekkora szerintem.

    - Harc. Oké, nem is kell egyetértenünk. Sztem baromság, de én eleve nem szeretem az akciót. Így meg, hogy látomás különösen baromságnak gondolom. Oké, hogy az a cél, hogy a néző meghökkenjen, hogy mi van?? - Nálunk is "kiakadt" az egész terem, amikor kiderült, hogy csak látomás, de szerencsére én is lestem, így nem ért váratlanul. :)))

    - Origós cikk. Elkezdtem, vagy 2 mondatig el is jutottam, de szerencsére aztán nem volt rá időm. Mondjuk szerencsére az elmúlt 3 film (az Alkonyatot csak később láttam először) során rájöttem, hogy azok a cikkek károsak az egészségre: módszeresen rossz szándékúak.

    - Én ma este megnézem még egyszer :))), ha valami még eszembe jut, írom!

    VálaszTörlés
  6. Én is megírtam a véleményemet Twinformra :)

    De most csak Kellanról:
    Egyszóval: IMÁDTAM! Annyira örültem, hogy az eddigi részek közül itt bontakozott ki a legjobban. Az elején imádom a beszólásait :) A híres szkanderjelenetet is élvezetem :) Aztán amit nagyon sajnáltam az, hogy kicsi eltértek a könyvtől. Ugyanis a könyvben ő veti fel a tanúk döntését a film pedig Edward, de ez várható volt. Annyira tetszett, amikor megtalálták Garrettet :) Aztán a kiképzés és amilyen fejeket vág, amikor Edward felajánlja, hogy ő is segíthetne Bellának :D Aztán a csatajelenetben, amikor oda megy Bellával, Jake-kel és Nessievel. Imádtam azt a higgadtságot és elszántságot is az arcán. És a végén a csók Rosalieval is aranyos :)
    Alig várom, hogy újra megnézzem :)



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. * tanúk keresését akart lenni, na :) A filmben pedig Edward...

      Törlés